Biden: İsrail, Refah'a saldırırsa silah sevkiyatını durdururuz

Biden: İsrail, Refah'a saldırırsa silah sevkiyatını durdururuz

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyinde yaklaşık 1,5 milyon Filistinli'nin sığındığı Refah'a geniş çaplı bir saldırıyla girmesi durumunda bu ülkeye silah göndermeyi durduracağını söyledi.

ABD Başkanı Biden, Filistin'in Refah kentine geniş bir saldırı başlatması durumunda İsrail'e silah sevkiyatını durduracaklarını açıkladı. Biden, CNN kanalına verdiği röportajda, geçen hafta yaklaşık 900 kiloluk bombaların İsrail'e sevkiyatını durdurulmasına ilişkin "Gazze'deki siviller bu bombaların sonucunda ve İsrail'in sivil yerleşim merkezlerine girdiği diğer şekillerde öldürüldü" dedi.

Biden, "Eğer Refah'a girerlerse, henüz kapsamlı bir saldırıyla girmediler, eğer girerlerse o zaman Refah'ta ve diğer şehirlerde kullanılan silahları göndermeyeceğimi açıkça belirttim" diye konuştu.

İsrail'in güvenliğini sağlama taahhütlerine halen bağlı olduklarının altını çizen Biden, bununla birlikte İsrail'in sivil yerleşim bölgelerinde kullandığı bazı silahları, bombaları ve top mermilerini göndermeyi durduracaklarını vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.